Политика За Приватност

Ние секогаш ќе ги чуваме вашите податоци безбедни. Еве зошто ни треба Политиката за Приватност и како ја користиме.

Политиката последен пат е изменета на 24.05.2021

„Www.tosezafirov.com“, или веб-страницата што ја внесовте („нас“, „ние“, „наши“, нашите под-домени, поврзани веб-страници или која било друга услуга достапна од оваа веб-страница, мобилната верзија или апликација, што исто така значи „www.tosezafirov.com“ („Услугата“) и секое споменување на „нашата страница“ и „нашата веб-страница“ што се однесува на „www.tosezafirov.com“ е управувано од „Тоше Зафиров (ХЕ Групација) ДОО“ .

Нашата веб-страница може да вклучува врски до други веб-страници кои не се опфатени со оваа Политика за приватност. Тука, во нашата компанија, ние сериозно ја сфаќаме вашата приватност. „Www.tosezafirov.com“ се посвети на признавање на вашите права на приватност и на заштита на податоците што ги дадовте. „Тоше Зафиров (ХЕ Групација) ДОО“ е одговорен за водење и управување со „www.tosezafirov.com“.

Сепак, оперативните активности и Политиката за приватност на „www.tosezafirov.com“ целосно спаѓаат во одговорност на „www.tosezafirov.com “. Сите барања или ограничувања кои се утврдени во оваа Политика на приватност се однесуваат само на „www.tosezafirov.com“. Ние ги користиме вашите информации за да ја подобриме нашата услуга, вашето искуство и блиските зделки.

Користејќи ја Услугата, вие се согласувате да собирате и да користите податоци што ги наведува оваа Политика за приватност, заедно со нејзините периодични ажурирања. За да бидете во тек со најновите информации, проверете ја оваа Политика на приватност, со датумот на последното ажурирање означено како „Последно изменето“ на горниот дел од страницата. Ако не се согласувате целосно или не ја прифаќате нашата Политика за приватност и нејзините периодични ажурирања, треба веднаш да ја напуштите оваа веб-страница.

Опсегот на Оваа Политика

Страницата „Политика за приватност“ на „www.tosezafirov.com“ ги открива нашите пристапи во врска со акумулацијата, употребата, заштитата и откривањето на личните информации кога ги користите нашите услуги.

Политиката за приватност е составена во согласност со важечкиот закон во регионот каде што се наоѓа нашето седиште.

Во некои случаи, потребни ни се дополнителни информации кои се поврзани со одредени услуги или региони и се проследени со специфични известувања за Политиката на приватност што треба да ги прочитате заедно со оваа страница за Политика.

Собирање на Податоци

На веб-страницата, ние собираме два општи типови на податоци, на разновидни начини, за подобрување на Услугата и корисничко искуство. Ние ги собираме:

 • Лични информации: податоци што можат да бидат поврзани со вас лично, независно или комбинирани, како што се: име, презиме, адреса, е-пошта, телефонски број или кој било друг идентификатор што може да доведе до вас преку Интернет или офлајн
 • Податоци за употреба: податоци што не можат да ве идентификуваат како што се: деталите за употреба, интернет конекцијата, податоците за опрема, IP адресата, деталите за прелистувачот

Како Ние Ги Собираме Вашите Информации

„Www.tosezafirov.com“ ги собира податоците што доброволно ни ги доставувате кога ќе изберете да се регистрирате или да се претплатите на нашата веб-страница, да побарате или да купите услуга, да пријавите проблем или да не контактирате, да учествувате на форуми, истражувања или да се вклучите во кој било друг на активност на нашата веб-страница или апликации. Ние ги акумулираме информациите што ги доставувате.

Може да ги доставите информациите на различни начини: со пишување, користење гласовни команди или со поврзување на вашиот профил со друга платформа. Ако изберете да не дадете специфични податоци коишто се потребни можеби нема да можете да продолжите со одредени активности.

„Www.tosezafirov.com“ Автоматски собира одредени податоци. Технологијата и алатките на нашата веб-страница автоматски собираат специфични податоци, што подразбира користење на страницата, вашиот прелистувач и уреди, како што се IP адресата, оперативниот систем или интернет-врската; не Вие како индивидуа.

Овие податоци подоцна во Политиката за приватност се наведени како „Податоци за употреба“. Ние исто така користиме колачиња, ознаки на пиксели, светилници, скрипти, јасни GIF-карти или други уреди за следење за да ја снимиме вашата активност на нашата услуга и да добиеме специфични податоци. Уредот за следење не може да каже ништо за тоа кој сте.

Ги собираме овие статистички податоци за да ја анализираме и подобриме нашата услуга и да испорачаме поперсонализирано и подобрено корисничко искуство. Информациите што ги собираме автоматски ни помагаат да ве идентификуваме како корисник, да складираме информации во врска со вашата посета и моделите на употреба. Овие податоци исто така ни помагаат и да ве препознаеме следниот пат кога ќе ја посетите нашата услуга, да го забрзате прелистувањето и да ја процениме нашата општа публика.

Ова го постигнуваме со употреба на разни технологии, вклучително и колачиња. Колачињата се мали делови од информации што може да се постават во вашиот компјутер преку веб-страница, апликација или реклама. Можеме да користиме колачиња заедно со ознаки на пиксели за да ја следиме активноста на нашата веб-страница.

Примери на Колачиња кои ние ги користиме:

 • Потребни колачиња: Потребните колачиња се неопходни за веб-страницата правилно да функционира. Оваа категорија вклучува само колачиња кои обезбедуваат основни функционалности и безбедносни карактеристики на веб-страницата. Овие колачиња не зачувуваат никакви лични информации.
 • Колачиња за аналитика:  Колачињата за аналитика следат како корисниците стигнале до страницата и како тие комуницираат и се движат низ неа. Овие колачиња нè известуваат кои карактеристики на страницата функционираат најдобро и кои карактеристики можат да се подобрат.
 • Колачиња за перформанси:  Колачињата за перформанси се користат за да се разбират и анализираат клучните индекси на перформанси на веб-страницата. Овие колачиња ни помагаат да обезбедиме подобро корисничко искуство за посетителите.

Можете да ги одбиете колачињата на вашиот прелистувач, но ако не го прифатите уредот за следење, можеби некои аспекти на нашата услуга нема да ви бидат овозможени.

Третите страни автоматски собираат податоци. „www.tosezafirov.com“ прикажува веб-страници на трети лица, до кои може да пристапите директно или индиректно, но не се под контрола на нашата служба и не спаѓаат во Политиката за приватност. Да претпоставиме дека следите реклама или која било друга врска прикажана на веб-страницата, како што е порталот за апликации за работа. Во тој случај, вие го правите тоа на ваш сопствен ризик. Веб-страницата не е одговорна за информациите што третите лица ги собираат, користат или прикажуваат.

Давателите на третите лица може да користат колачиња, ознаки на пиксели, светилници, скрипти или други уреди за следење или аналитика кога ја користите нашата веб-страница, за што „www.tosezafirov.com“ не прифаќа одговорност. Давателите на трети лица може да соберат лични информации и податоци за употреба за да ви обезбедат реклама која е заснована врз интересот или друга слична содржина.

Оваа Политика за приватност не се однесува на други веб-страници или медиуми, туку само на „www.tosezafirov.com“. Проверете ги политиките и условите за користење на трети лица. Користејќи ја нашата услуга, вие признавате и се согласувате дека давателите на трети лица, прикажани на нашата веб-страница, можат да ги соберат и користат вашите податоци, над кои „www.tosezafirov.com“ нема контрола. Затоа оваа веб-страница се одрекува од секаква одговорност во однос на трети даватели на услуги.

Нашите технологии за следење и рекламирање преку Интернет. Одредени веб-страници имаат специјализирани карактеристики „не следи“. Во моментов, ние не одговараме на ваквите барања или на какви било слични механизми коишто се пренесени од веб-прелистувачи што ви дозволуваат да не бидете следени.

Употреба на Податоци

„Www.tosezafirov.com“ е контролор на податоци на вашите информации и е одговорен за заштита на вашите информации и нивно користење за целите на Политиката за приватност. Другите членови на групацијата НЕ исто така може да имаат пристап до вашите податоци, или во улога на обработувач на податоци (кога вршат активности за „www.tosezafirov.com“) или, освен ако не е забрането со закон, како контролор на податоци (кога ги користат обезбедените податоци во нивно име).

Ако сакате да го ограничите пристапот до вашите податоци само на „www.tosezafirov.com“, можете да потпишете специјализиран договор со нашата компанија пред да ја дадете вашата услуга. „Www.tosezafirov.com“ ги користи собраните податоци за повеќе намени, вклучително и:

 • За да се обезбеди Услугата, вклучувајќи ги и нашите права и обврски кои произлегуваат од договорот
 • За да се одговори на други прашања или цели
 • За да се одржи Услугата и да ви овозможи пристап до одредени карактеристики на веб-страницата
 • Да се обезбеди и зајакне грижата за корисниците и поддршка на истите
 • Да ве извести вас и другите за промени на Услугата
 • Да се обезбеди анализа за да се подобрат услугите
 • За да го следи користењето на Услугите
 • За да ги лоцираат, да ги спречат и да ги решат техничките прашања
 • Пренос на Податоци
 • Маркетинг или рекламирање цели
 • Некои други цели, со оглед на согласноста и без ограничувања на законот

Кога ги користиме податоците што ги дадовте за маркетинг цели може да дојдеме до вас преку е-пошта или рекламирање на разни социјални платформи или веб-страници за да обезбедиме дополнителни информации во врска со „www.tosezafirov.com“.

Ние исто така може да ги користиме овие податоци за развој, подобрување и насочување на нашите промотивни пораки до вас и другите корисници на услугата. Информациите што ги давате, вклучувајќи ги и личните податоци, може да се пренесат и складираат на уреди надвор од вашата земја или во друга државна јурисдикција, со други закони за заштита на податоците.

Кога ќе се согласите на нашата Политика за приватност, вие се согласувате со нашето пренесување на вашите информации, вклучувајќи ги и личните податоци. Нашата служба ќе стори се што е потребно за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и соодветно во согласност со нашата Политика за приватност. Вашите лични податоци нема доброволно да се пренесат на организација или на одредена земја што нема соодветна контрола или ја загрозува безбедноста на вашите информации.

Откривање на Податоци

Правни Барања

„Www.tosezafirov.com“ обработете ги вашите лични информации засновани на следново:

 • Кога давате согласност за таквите постапки и ни дозволувате да ги обработуваме вашите Лични Информации и податоците на користење во однос со Политиката за Приватност
 • Кога обработката на информации е потребна или неизбежна

Услугата може исто така да ги открие вашите Лични Информации со добра волја во следниве ситуации:

 • Кога Услугата треба да бидат во согласност со законската обврска или било кое владино или регулаторно барање
 • Кога тоа е потребно за заштита и одбрана на правата, имотот или безбедноста на "www.tosezafirov.com". Услуги на нашите клиенти, јавноста или други
 • Кога треба да спречиме или истражиме можно злосторство поврзано со услугите „www.tosezafirov.com“
 • Да ги спроведуваме и применуваме нашите Услови и правила
 • За која било друга цел откриена кога ги давате информациите
 • За било какви дополнителни информации, давате согласност да 

Услугата може исто така да ги сподели вашите Лични Информации со следниве страни:

 • За нашите сегашни и идни партнери, подружници и филијали, членовите на Групацијата НЕ или други компании под заедничка контрола и сопственост, ако не се потпишат специјализирани договори, и ако тоа не е забрането со закон
 • На други релевантни даватели кои вршат услуги за веб-страницата, спонзори или партнери за настани
 • За купувачите, преговарачите или други наследници, во случај на спојување, присоединување, продажба, дивестиција, реструктуирање, реорганизација, укинување, пренос на средства, стечај, ликвидација, или кои било други  настани од слична природа

Услугата може да открие било какви автоматски-собрани информации, или податоци за користење кои не ве идентификуваат без никакви ограничувања.

Безбедност на Податоци

Ние ја цениме безбедноста на вашите податоци. Сепак, ќе биде најдобро да се запамети дека пренесување на информација преку интернет или на своето електронско складирање не е во крајна линија и 100% сигурен. Ние настојуваме да се користат комерцијално прифатливи методи за да се осигура безбедноста на вашите информации и Личните Податоци. Ние, сепак, не може да гарантираме за апсолутна сигурност на овие податоци.

Зачувување на податоци

Веб-страницата ги задржува податоците онолку колку што таа смета дека тоа е потребно за целите за тоа што првично се собрани овие информации, или било кои други законски обврски, прашања од трети лица, или слични настани.

Како Ги Споделуваме Вашите Податоци

Даватели на услуги: Може да вработиме компании од трети лица и поединци за да ја олеснат нашата услуга („Даватели на услуги“), да ја обезбедиме услугата во наше име, да извршуваме услуги поврзани со услуги или да ни помогнат во анализата за начинот на користење на нашата услуга. Овие трети лица имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат и да не ги користат за која било друга цел.

Филијали и подружници: Ние може да ги споделиме податоците што ги собравме на оваа веб-страница со нашите подружници или поврзани компании.

Спонзори или Партнери за настани: Во специфични случаи, можеме да ги споделиме податоците од оваа веб-страница со нашите партнери или спонзори за настани.

Спроведување на законот и Безбедност: Можеме да ги откриеме или споделиме вашите податоци заради законски барања.

Деловни трансфери: Доколку „www.tosezafirov.com“ влезе во спојување, преземање од друга компанија или продажба на нејзините средства, вашите податоци сигурно ќе бидат пренесени како и остатокот од средствата.

* Можете да најдете дополнителни спецификации во врска со ова прашање во делот „Објавување податоци“.

Вашите права според GDPR

Да претпоставиме дека вие сте се пристапувате на веб-страницата од Европската Економска Област, вклучувајќи ја и Европската Унија, Исланд, Лихтенштајн и Норвешка. Во тој случај, ги имате следниве права во рамките на Општата  Регулатива за Заштита на Податоците (GDPR).

 • Право да бидат информирани во врска со собирањето и употребата на вашите Лични Информации
 • Десно за да пристапите до вашите Лични Информации
 • Право да имаат коригирано било какви неточни Лични Информации 
 • Право да ги имаат избришано вашите Лични Информации 
 • Правото да се ограничи употребата на вашите Лични Информации
 • Право на пренесување Лични Информации 
 • Право на приговор за обработка на вашите лични информации

Ако сакате да искористите некое од овие права во рамките на GDPR, ве молиме испратете ни е-пошта на [email protected] . Ние ќе одговориме на какво било барање без непотребно одложување и најдоцна до еден месец по добивањето на вашето барање.

Приватност на децата

„Www.tosezafirov.com“ не се однесува на малолетни лица или на некого под 18 години („Деца“).

Ние не собираме информации што можат да идентификуваат индивидуа помлада од 18 години свесно. Личности под 18 години не треба да користат или да обезбедуваат какви било информации, вклучувајќи лични податоци, на Услугата, да се регистрираат или да купуваат.

Родителите и законските старатели кои се свесни дека нивните деца ни ги доставиле своите лични податоци треба да не контактираат. Доколку откриеме дека вашите деца ни доставиле лични податоци без согласност на родителите, ќе продолжиме со отстранување на информациите од нашите сервери.

Промени во оваа Политика на приватност

Нашата политика за приватност може да претрпи промени од време на време. Ве молиме, редовно проверувајте какви било промени и ажурирања се направени во нашата Политика за приватност со прегледување на оваа страница.

Промените и ажурирањата на нашата Политика за приватност стануваат ефективни откако ќе бидат објавени на оваа страница.

Правна Служба

Ако имате какви било прашања или ако сте подготвени да пријавите проблем во врска со нашата Политика за приватност, контактирајте не преку е-поштата [email protected] 

„Www.tosezafirov.com“ е веб-страница во сопственост на „Тоше Зафиров ( ХЕ групација ) ДОО“ лоцирана на „1309 Coffeen Avenue STE 1200 - Sheridan, Wyoming 82801“