Мотивациона Академија
од Тоше Зафиров

Постигнувањето на спортските цели е главниот предизвик на оваа Мотивациона Академија.

Придружете се на нашата академија за мотивација и повеќе нема да бидете блокирани, вознемирени, или да имате било каков недостиг на мотивација, бидејќи ќе ја добиете секогаш потребната помош од стручни лица.

Векторска слика од мозокот на човекот со разгранување на рацете во форма на бицепси. Ова е официјално лого на Мотивациона Академија во бел формат.
Копче со златна боја на кое покажува бела рака како клика на него. Исто така копчето има текст "Discover Sports Psychology" обоен во црвена боја.

Што е Мотивациона Академија?

Постигнувањето на целите кон кои сите се стремат е крајниот предизвик за индивидуални резултати.

Денешното темпо на живеење ни дава многу можности за индивидуален развиток, но покрај ова се појавуваат и многу предизвици.

За да се справиме со овој тип на предизвици, потребно ни е водство за полесно да се оттргнеме од огромната количина на информации со која сме преплавени во секојдневието. 

Затоа, академијата за мотивација е овде за сите вас да обезбеди правилни насоки и методи за да ги остварите вашите цели.

Исто така, спортската психологија е поврзана со подобрување на самите перформанси и менталната вештина.

Силуета во вид на круг со раце, стегајќи ги своите бицепси. На сликата исто така може да видиме текст на кој пишува"Be stronger than your strongest excuse" и "never give up".

Што ќе научите на оваа академија

Целите на оваа академија се:

  • Зајакнување на когнитивните способности (Тие влијаат на концентрацијата на спортистите)
  • Стекнување на вештини за справување со неуспеси
  • Развој на комуникациски вештини
  • Откривање на комфорт зоната
Слика која прикажува две раце, на кои преден план се бицепсите, а помеѓу нив има текст на кој пишува "Start NOW not tomorrow", зборот "NOW" е централизиран меѓу двете раце.

Зашто да станете дел од оваа академија

Користејќи го нашето знаење во областа на спортот и психологијата, ние нудиме семинари за групи кои се подготвени да ги постигнат посакуваните резултати.

Исто така ние нудиме индивидуални решенија за вашите потреби кои ќе доведат до зајакнување на вашите перформанси и постигнување на посакуваните цели.

Нашиот Тим

Слика на "Тоше Зафиров" во црвен круг со бела позадина.

Тоше Зафиров

Слика на "Благоја Петровски" во црвен круг со бела позадина.

Благоја Петровски

Посетете го нашиот блог за “Спортска Психологија”

Улогата на спортската психологија е да ги подобри вашите ментални вештини, како и физичките способности.

Помага на поединецот да се чувствува посигурен, да верува во себе и да има поголема самоконтрола кога станува збор за неговата балансирана исхрана и редовно вежбање.

Копче со златна боја на кое покажува бела рака како клика на него. Исто така копчето има текст "Discover Sports Psychology" обоен во црвена боја.
Слика од дел од светската мапа, делот околу Европа, која ја истакнува и покажува земјата "North Macedonia" со црвен маркер.

Оваа академија е базирана на локално ниво

Мотивациската академија е креирана само со една цел.

Идејата зад оваа академија е да ги мотивира луѓето и да ги натера да веруваат во себе.

Веруваме дека секоја личност може да постигне се доколку е опкружена со професионален тим, тим кој го дава целото знаење и поддршка за постигнување на посакуваните резултати.

Досега оваа академија е активна само во Скопје, Македонија.

За повеќе информации контактирајте не на [email protected]