Fit Biz Академија

Што е Fit Biz Академија

На глобално ниво, се зголемува потребата од инструктори кои се грижат за луѓето кои бараат помош за својот изглед и здравје. Оваа академија не само што ќе ви ја даде можноста да добиете меѓународно признат сертификат од IBFF, туку ќе ви помогне стекнете актуелно и применливо знаење од луѓе кои вложуваат многу љубов и енергија во фитнес и велнес на дневна база.

Следете го линкот и пријавете се на нашата академија која ке се одржи на 13ти, 20ти, 27ми (Септември) и 04ти Октомври.

Цената на истата е 400-евра и може да се плати на 2 рати.

Локацијата на одржување ќе биде во Pulse Fitness во Струмица.

За сите учесници ќе има можност да искористат организиран превоз од Скопје кој ќе тргнува секоја недела во 07:00 и назад ќе се враќа во 19:00.

Што ќе научите на Fit Biz Академијата

Темите што ги покриваме се:

 • Визија за фитнес индустријата во наредните 5 години.
 • Работа со повреди и специфични клиенти на кои им е потребна помош.
 • Функционален Фитнес.
 • Боди билдинг и фитнес.
 • Основи на исхраната за рекреативци, професионалци и луѓе со желба за подобар изглед.
 • Работа на интернет и со социјални медиуми.
 • Создавање личен бренд и ефективна комуникација со потенцијалните клиенти.

Зошто да ја посетите Fit Biz Академијата

Остварувањето на целта може да биде напорна работа. Ова е особено случај кога станува збор за работа кон добро тело и абдомен. На оваа академија, нашиот тим на експерти ќе ви покажат како да ги постигнете вашите фитнес и велнес цели.

Исто така ние ќе ви овозможиме можности со крајна цел да ви помогнеме да изградите ваш сопствен бренд во најбрзо растечката индустрија во светот.

Ние ќе ви покажеме многу тактики и стратегии за тоа како да изградите систем што ќе ви овозможи да изградите голема инфраструктура која ќе работи добро со луѓето.

Следете го линкот и пријавете се на нашата академија која ке се одржи на 13ти, 20ти, 27ми (Септември) и 04ти Октомври.

Цената на истата е 400-евра и може да се плати на 2 рати.

Локацијата на одржување ќе биде во Pulse Fitness во Струмица.

За сите учесници ќе има можност да искористат организиран превоз од Скопје кој ќе тргнува секоја недела во 07:00 и назад ќе се враќа во 19:00.

Fit Biz Академија

Инструктори

Тоше Зафиров

Експерт за Фитнес и Бодибилдинг

 • Сертифициран IBFF (PRO)
 • Сопственик на Гладиатор Фитнес
 • 4 пати Македонски шампион во бодибилдинг
 • 2 пати “World Vice” Шампион
 • 3-то место на World Championship – Rome”
 • 1-во место – IBFF Hungary PRO”
 • 2-ро место – “Slovenia Open PRO”
 • 3-то место – “Mr.Universe”

Јосиф Дамјанов

Претприемач

 • Креатор на “#AskJosif – Vlog”
 • Водител на “Q&A Show” на Телевизија Телма
 • Член на “Herbalife Nutrition”
 • Еден од основачите на “FitKit App”
 • Еден од основачите на “Coach Josif Products”

Ѓорги Спасов

ПЕРСОНАЛЕН И ФУНКЦИОНАЛЕН ФИТНЕС ТРЕНЕР

 • Дипломиран на факултет за физичко образование, спорт и здравје
 • Сертифициран (NSCA) “Strenght and Conditioning” специјалист
 • Сертифициран “Manual Therapist”
 • Мастер тренер во “Technogym”
 • Сопственик на “Play Fit Move”

Душко Маџарович

Фитнес и Спортска Фигура

 • Претседател на “IBFF” федерацијата
 • Директор за спорт во градот “Koper”
 • Споственик на “California Muscle & Fitness” во “Koper”
 • Светски шампион во категорија “Amateur Bodybuilding” во 1999, 2006 и 2007 година

Дијана Шивечев

Специалист за Кинезиологија

 • Дипломирана на факултет за научна Кинезиологија
 • Сертификат од “Erasmus +” како дел од “Just Sport Project”
 • 1-во место – “Road Cycling in MTB Parenzana in Croatia”
 • 3-то место – “Road cycling, Elite Category in Croatia”

Томе Даневски

Тренер за исхрана и фитнес

 • 30 годишно искуство во фитнес и нутриција
 • Сертифициран персонален фитнес тренер
 • Основач на концепт за исхрана “Izida Life”
 • Нутриционист
 • Професионален фитнес инструктор

Благоја Петровски

Фитнес Психологија

 • Дипломиран на Филозофски Факултет “St Cyril and Methodius” – универзитет во Скопје
 • Магистер на факултетот за политички науки, дипломатија и новинарство “FON” – универзитет во Скопје
 • Магистер на факултетот на психологија “St. Kliment Ohridski” – универзитет во Софија
 • 15 годишно искуство во светот на спортот и спортската психологија

Пријава

Доколку сакате да се пријавите на Fit Biz Академијата, можете да ја искористите формата подоле.

Датумите на одржување се 13ти, 20ти, 27ми (Септември) и 04ти Октомври.

Локацијата на одржување ќе биде во Pulse Fitness во Струмица.

За сите учесници ќе има можност да искористат организиран превоз од Скопје кој ќе тргнува секоја недела во 07:00 и назад ќе се враќа во 19:00.

Детален План за Одржувањето на Fit Biz Академијата

Недела 13.09.2020
08:30 – 09:00 Пристигнување и регистрација
09:00 – 10:30 Што е функционален фитнес (историјат, цел и придобивки) – Ѓорѓи Спасов
10:30 – 11:00 Пауза
11:00 – 12:30 Планирање и програмирање – Ѓорѓи Спасов
12:30 – 13:30 Пауза
13:30 – 15:00 Практична настава (претставување на реквизити и изведување на движења) – Ѓорѓи Спасов
15:00 – 15:30 Пауза
15:30 – 17:00 Изработка на план и програма за различна цел, намена и реквизити – Ѓорѓи Спасов

Недела 20.09.2020
08:30 – 09:00 Пристигнување и регистрација
09:00 – 10:30 Дигитализација на фитнесот, online coaching и градење на личен бренд преку социјални медиуми – Јосиф Дамјанов
10:30 – 11:00 Пауза
11:00 – 12:30 Вовед во психологија на личноста – Благоја Петровски
12:30 – 13:30 Пауза
13:30 – 15:00 Подобрување на перформанса како цел на спортска психологија – Благоја Петровски
15:00 – 15:30 Пауза
15:30 – 17:00 Тајните на такмичарскиот боди билдинг и фитнес – Тоше Зафиров

Недела 27.09.2020
08:30 – 09:00 Пристигнување и регистрација
09:00 – 10:30 Фитнес дијагностика – Дијана Оркич Шивачев
10:30 – 11:00 Пауза
11:00 – 12:30 Кинезитерапија во фитнесот – Дијана Оркич Шивачев
12:30 – 13:30 Пауза
13:30 – 15:00 Корективен фитнес како дел од тотален велнес – Дијана Оркич Шивачев
15:00 – 15:30 Пауза
15:30 – 17:00 Индивидуален функционален тренинг низ теорија и пракса – Дијана Оркич Шивачев

Недела 04.10.2020
08:30 – 09:00 Пристигнување и регистрација
09:00 – 10:30 Основи на храна и диететика – Томе Даневски
10:30 – 11:00 Пауза
11:00 – 12:30 Основа за изработка на програми на исхрана (намалување, зголемување, атлетски перформанси) – Томе Даневски
12:30 – 13:30 Пауза
13:30 – 15:00 Методологија и стратегија за работа со почетник, рекреативец и професионален спортист – Томе Даневски
15:00 – 15:30 Пауза
15:30 – 17:00 Тестирање и доделување на сертификати

Fit Biz Академија

Спонзори