Политика за колачиња

"www.tosezafirov.com" користи колачиња кога ќе ја посетите нашата Веб-страница, само со ваша согласност. Бидете свесни дека ако не дозволите колачиња или ако не направите корекција на поставките на вашиот интернет пребарувач, може да не бидете во можност да пристапите до сите функции кои "www.tosezafirov.com" ги нуди.

Политиката последен пат е изменета на 24.05.2021

Опсег на оваа Политика за Колачиња

Оваа Политика на колачиња ги објаснува основите на колачињата, а веб-страницата ги користи за да се подобрат услугите и корисничкото искуство. Оваа политика може да ви помогне да ја разберете технологијата зад колачињата, нашата корист, и видовите на колачиња на Веб страната, односно, информациите кои ги собираме користејќи ги колачињата. Последно, Политика на колачиња може да ве упати во контролирањето на параметрите на колачето.

Во секое време, може да ја промените или да ја повлечете вашата согласност од декларацијата на колачиња на нашата Веб страница. За повеќе детали за тоа како ние ги користиме и чуваме вашите Лични Информации безбедни, погледнете ја нашата Политика на Приватност.

Согласноста се однесува на следниве домени: www.tosezafirov.com

 Основите на Колачиња

Колачињата се мали датотеки со податоци кои зачувуваат неопходни парчиња на информации за вашиот уред кога ќе пристапите на веб-страница за прв пат од вашиот прелистувач.

Колачињата се од суштинско значење за веб-страницата да функционира правилно и сигурно,за  подобрување на корисничкото искуство, разбирање на перформансите на Веб-страницата и за анализа на потенцијалните проблеми.

Користење на Колачиња

Нашата веб-страница користи колачиња од прво лице и трето лице за неколку намени.

Колачињата од прво лице се најмногу потребни за веб-страницата исправно да функционира и да не собира какви било лични податоци.

Колачињата од трето лице служат за разбирање на целокупните перформанси на веб-страницата, вашата интеракција со Услугата, за одржување безбедност, за обезбедување на релевантни реклами, како и вкупното подобрено корисничко искуство.

Следната листа наведува некои од употребите на колачиња на веб-страницата, но не се исклучуваат:

  • Нвигација на страницата и слични суштински операции
  • Обезбедување на шопинг искуство, како што се додавање на предмети во листата на желби или шопинг торба
  • Анализа на пребарувачи за прелистување на корисници за идни ажурирања и подобрено искуство
  • Пристап до нашите маркетинг кампањи и успехот во рекламирањето
  • Создавање на доволни и соодветни рекламни покровители
  • Други намени

Видови на Колачиња

Колачиња кои се користат на нашата Веб страница спаѓаат во една од следниве категории.

Потребни Колачиња

Потребните колачиња се неопходни за правилно функционирање на веб-страницата. Оваа категорија ги вклучува само колачињата кои обезбедуваат основни функционалности и безбедносни карактеристики на веб-страницата. Овие колачиња не зачувуваат никакви лични информации.

Analytics Колачиња

Колачињата за аналитика следат како сте стигнале до веб-страницата и како комуницирате и се движите на веб-страницата. Овие колачиња нè известуваат кои карактеристики на страницата работат најдобро и кои карактеристики можат да се подобрат.

Колачиња на перформанси

Колачињата за перформанси ни помагаат да ги анализираме и разбереме клучните индекси на перформанси на веб-страницата, што помага да се обезбеди подобро корисничко искуство за посетителите.

Списокот подолу детално ги опишува колачињата што се користат на нашата веб-страница.

Списокот подолу детално ги опишува колачињата што се користат на нашата веб-страница.

КолачеОпис
Потребно
_ga_72BH5DCWQ7Нема опис
_gaОва колаче е инсталирано од Google Analytics. Колачето се користи за пресметување на податоците за посетителот, сесијата, кампањата и за следење на употребата на страницата за аналитичкиот извештај на страницата. Колачињата ги чуваат информациите анонимно и доделуваат случајно генериран број за да ги идентификуваат уникатните посетители.
_gidОва колаче е инсталирано од Google Analytics. Колачето се користи за зачувување на информации за тоа како посетителите ја користат веб-страницата и помага при креирање извештај за анализа за тоа како работи веб-страницата. Собраните податоци, вклучително и бројот на посетители, изворот од каде потекнуваат и страниците се појавуваат во анонимна форма.
_gat_gtag_UA_175070015_5Нема опис
__cfduidКолачето го користат cdn услуги како CloudFare за да идентификува индивидуални клиенти зад заедничката IP адреса и да ги применува безбедносните поставки на основа на клиент. Не одговара на ниту еден кориснички проект во веб-апликацијата и не зачувува никакви лични информации.
истек на времеНема опис
gr83p_59db3877322f17e6c0092c106bdf75ddНема опис
webformv2_opened_36658501Нема опис
viewed_cookie_policyКолачето е поставено од приклучокот GDPR Cookie Consent и се користи за чување дали корисникот се согласил или не за употреба на колачиња. Не зачувува никакви лични податоци.

Контрола на склопот на колачиња

Може да управувате со вашите претпочитани колачиња со кликнување на копчето „Поставки“ и овозможувајќи ги или оневозможувајќи ги категориите на колачиња во скокачкиот прозорец според вашите желби.

Треба да одлучите да ги промените вашите желби подоцна преку вашата сесија на пребарување, можете да кликнете на табот "Приватност и  Политика на колачиња"  на вашиот екран. Оваа акција ќеја прикаже согласноста за известување повторно, овозможувајќи целосно да ги промените вашите желби или да ја повлечете вашата согласност.

Во прилог на ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за да се блокираат и избришат колачињата кои веб-страниците ги користат. Можете да ги смените поставките на вашиот пребарувач за да ги блокирате/избришете колачиња. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и да ги избришете колачињата, посетете ги wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Преглед на приватност

Оваа веб-страница користи колачиња за соодветно да функционирање и за да го подобри вашето корисничко искуство. Постојат два вида колачиња. Потребните или колачињата од прва страна секогаш мора да бидат овозможени, бидејќи тие се неопходни за пристап до веб-страницата.

Овие колачиња ќе бидат зачувани во вашиот прелистувач.. Од друга страна, колачињата за Аналитика и Перформанси или колачињата од трети лица се чуваат само со ваша согласност. Тие ни помагаат да ги анализираме и разбереме моделите на употреба на нашата веб-страница.

Имате опција да се откажете од овие колачиња, но тоа може негативно да влијае на вашето искуство со Услугата.

Правна Служба

Е-пошта: [email protected]

„Www.tosezafirov.com“ е веб-страница во сопственост на „Тоше Зафиров ( ХЕ групација ) ДОО“ лоцирана на „1309 Coffeen Avenue STE 1200 - Sheridan, Wyoming 82801“