Тоше Зафиров

За Тоше

За Тоше

Бодибилдинг Кариера

Тоше е роден на 22 Јануари, 1978 година во Неготино. Тој е вклучен во бодибилдингот од своите 17 години. Моментално работи понапорно од било кога, се со една цел - да ја издоминира конкуренцијата и да ги инспирира идните генерации да ги следат неговите чекори и да постигнат успех.

Тоше сака да влее мотивација за сите да ги следат своите соништа, без разлика што подразбираат тие. Луѓето треба да разберат дека фитнесот не е нешто наменето само за најуспешните. Напротив, секој е способен да го внесе фитнесот во својот животен стил, со што ќе го подобри своето здравје, физички изглед и психичка состојба.

Фитнесот има големо влијание на нашите животи, без разлика на нашата професија или образование. "Телото е возило контролирано од мозокот што не носи каде сакаме да одиме." Здравото тело е она што ни овозможува да ги извршиме секојдневните обврски полесно и поефективно. Нашата визија е да поставиме систем каде што секој човек ќе добие шанса да го направи тоа своја реалност.

Од 1997 година до денес, Тоше Зафиров има освоено безброј награди и сертификати, па дури и ја започна Академијата FitBiz за да обучи уште повеќе луѓе да го прават истото.

Можете да ја најдете целосната листа на наградите подолу на оваа страна.

Тоше Зафиров во црни панталони ги покажува своето тело, тетоважите и мускулите додека гледа директно во камерата
Тоше Зафиров ги покажува мускулите на сцената на Г-дин Олимпија Орландо 2020 во поинаква поза. Тој е облечен во црвени шорцеви.
Тоше Зафиров во Најк маичка, виолетови шорцеви и очила за сонце на очите. Тој се наоѓа во комплекс на Хаваи, близу плажата, и ги покажува мускулите.
Тоше Зафиров ги покажува мускулите на грбот на настан познат како Г-дин Олимпија. Свртен е со грб пред камерата и носи црвени шорцеви.
Тоше Зафиров во црна маица со качулка на главата со бел знак „БУМ“, тренира во Фитнес центарот Пулс.
Тоше Зафиров и Габриела Зафирова ги покажуваат мускулите на бицепсот пред додатоците на Кевин Леврон. Со пластични дрвја од бамбус во позадина.
Тоше Зафиров во црвени шорцеви ги покажува мускулите на сцената на Г-дин Олимпија Орландо 2020 година
За Наградите

Освоени награди низ текот на годините

Целото знаење е поткрепено од збир на сертификати добиени низ долгогодишниот ангажман во бодибилдингот.
 • 1997 - Јуниорски шампион - Македонија, Струга
 • 2003 - Прво место, Тешка категорија - Македонија, Скопје
 • 2003 - Апсолутен Шампион - Македонија, Скопје
 • 2003 - Трето место, Балкан Гран-при - Македонија, Скопје
 • 2009 – Прво Место, Тешка Категорија – Македонија, Штип
 • 2009 - Апсолутен Шампион - Македонија, Штип
 • 2009- Трето место, Светско Првенство (ИФББ) - Италија, Рим
 • 2009 – Најдобар Фитнес Клуб во Македонија
 • 2011 - Трето место, Мистер Универзум (ИФББ) - Италија, Сапри
 • 2011 – Второ Место, Господин Европа (ИФББ) - Италија, Сапри
 • 2012 - Второ Место, Светско Првенство (ИФББ) - Словенија, Копер
 • 2012 – Најдобар Натпреварувач во Македонија
 • 2012 – Награда "8-ми Ноември" – за Достигнувања во Категоријата Спорт – Македонија, Неготино
 • 2013 - Четврто место на 'Maximum Open' - Словенија, Марибор
 • 2013 – Најдобар Фитнес Клуб во Македонија
 • 2014 – Прво Место, Тешка Категорија – Македонија, Неготино
 • 2014 – Апсолутен Шампион - Македонија, Скопје
 • 2014 година - Прво место, парови со Гарбиела Зафирова - Атлета (ИФББ) - Македонија, Неготинo
 • 2014 – Учество на Арнолд Класик со Габриела Зафирова - Шпанија, Мадрид
 • До 2015 – Сертификат за личен тренер од ИФББ
 • 2015 – Прво Место, Тешка Категорија – Македонија, Скопје
 • 2015 – Освоено прво место - Парови со Габриела Зафирова, Куп на Македонија (ИФББ) - Македонија, Скопје
 • 2015 – Признание "8-ми ноември" – за Достигнувања во Категоријата Спорт – Македонија, Неготино
 • 2015 – Промоција за Документарниот филм "Never Back Down”
 • 2015 – Најдобар Фитнес Клуб во Македонија
 • 2015 – 10-то Место, Светско Првенство – Словенија, Копер
 • 2015 – Освоено трето место - Парови со Габриела Зафирова, Куп на Македонија (ИФББ) - Македонија, Скопје;
 • 2016 – Освоено второ место, Светски шампионат - Словенија, Копер
 • 2016 – 'Pro-Am' од Светската фитнес-федерација (ИФББ)
 • 2016 – Светски лиценциран судија
 • 2017 – Судија на ИФФБ во Унгарија
 • 2017 – Четврто место, Професионално светско првенство (ИФФБ) - Шпанија, Картагена
 • 2017 – Петто место, Мистер и Мис Универзум Про - Италија, Таранто
 • 2017 – Шесто место, Мистер и Мис Галакси Про - Италија, Бари
 • 2018 – Петто место, Меѓународна про дивизија (ИБФФ) - Србија, Куприја
 • 2018 – Освоено второ место - Парови со Габриела Зафирова - Интернационална про Дивизија - Србија, Куприја
 • 2018 – Освоено седмо место - Европска Про Конкуренција – Унгарија
 • 2018 – Освоено шесто место - Господин и Мис на универзумот (ИФББ) - Италија
 • 2019 – Освоено Прво Место Во Светот Про Конкуренција – Унгарија
 • 2019 – Освоено второ место - 'Open Pro Competition' - Словенија
 • 2019 – Освоено четврто место - 'Europe Pro Competition' - Италија, Таранто
 • 2019 – Освоено Шесто Место – Г-Дин Универзумот Про Конкуренција – Италија, Таранто
 • 2019 – Освоено трето место 'Pro Predator Classic' (ИФФБ) - Унгарија
 • 2019 – Освоено Шесто Место на Про Светското Првенство (ИБФФ) – Словенија
 • 2020 – Присуствуво на 'Mr. Olympia Amateur' во САД
 • 2021 година - Петто место, IBFF Mr. World PRO - Словенија, Копер
Докази за Успех

Трофеи и Награди

Трофеите кои Тоше Зафиров ги стекнуваше и освојуваше низ годините, на полица во неговата куќа, со огледало зад нив.
Г-дин Олимпија сертификат за боди-билдинг и фитнес тренер до Тоше Зафиров
Слика на Тоше Зафиров кој го држи својот сертификат Г-дин Олимпија за тренер за боди-билдинг и фитнес. Тој е облечен во бела тренерка Г-дин Олимпија и очила за сонце на очите.
про-картичката која Арни Вилијамс, Лари Перуско и Душко Маџаровиќ му ја дадоа на Тоше Зафиров 
Сертификат за Тоше Зафиров за учество на петтиот дел блиски дискусии на тема психологија, со Ана Чучкова, на тема „Просперитет и мудрост“ организирано од Меѓународниот Словенски Универзитет
Благодарница дадена на Тоше Зафиров за неговиот фитнес клуб Гладијатор што учествуваше во Фитформ
Диплома на спортист на Македонија 1997 година, доделена на Тоше Зафиров за освојување на првото место.
Спортист на Македонија, сертификат од ИБФФМ за Тоше Зафиров за освоено прво место.
„Спортист на Македонија 2003“, Диплома од ИБФМ за Тоше Зафиров за освоено Прво место
Сертификат за Тоше Зафиров за инструктор за фитнес и боди-билдинг
Сертификат за учество на Арнолд Класик Европа 2014 за Тоше Зафиров
Сертификат за ,,меѓународното здружение за боди билдинг и светската федерација за фитнес‘‘ за личен тренер на Тоше Зафиров дадено на 6.11.2019 година
Сертификат на Тоше Зафиров за учество на четвртиот дел блиски дискусии на тема психологија со Ана Чучкова на тема „психологија и пропаганда“ организирана од Меѓународниот словенски универзитет
Диплома „Големиот пред-господин на Македонија“ за Тоше Зафиров кој го освои третото место во 2003 година
Сертификат за боди-билдинг и фитнес федерацијата на Македонија за Тоше Зафиров за инструктор за боди-билдинг и фитнес
Диплома за прво место '' Спортист на Македонија 2009 '' од ИБФФМ за Тоше Зафиров
Сертификат за светски шампион на ИБФФ за 2012 година, доделен на Тоше Зафиров од Душко Маџаровиќ и Петар Челик
Фитнес и боди билдинг клуб на Тоше Зафиров 2011 Признание за најдобриот фитнес клуб.
Сертификат за присуство на едукативен семинар за боди-билдинг и фитнес до Тоше Зафиров
Сертификат за освоено петто место на „Mister & Miss Universe“ во организација на Меѓународната фитнес-федерација за боди-билдинг во Италија, 2017 година
Сертификат за Зафиров Тоше за учество во Про категоријата  и пласман на 7-то место на ИБФФ Унгарија 2018 година
Сертификат од Меѓународната фитнес-федерација за боди-билдинг за присуство на „Mister & Miss Universe PRO 2018“ за Тоше Зафиров освоено 6-то место
Оклевел - Тоше Зафриров за освојување на првото место на натпреварот ИБФФ Унгарија во 2019 година
Сертификат за Pro Division за Тоше Зафиров за постигнување и освојување на 2-то место
Господин и Мис на Европа, Аматерски и Про сертификати дадени на Тоше Зафиров за пласман на 4-то место во категоријата ПРО во 2019 година
Сертификација „Господин и Мис Универзум, Аматер и Про“, доделена на Тоше Зафиров за пласман на 6-то место во ПРО категоријата во 2019 година
Доделен сертификат на Тоше Зафиров за освоено 3то место  во категоријата PRO на натпреварот ОКЛЕВЕЛ во Унгарија
Сертификат за учество на Тоше Зафиров на IBFF PRO DIVISION ATHLETE за освојување на 6-то место на 19-ти октомври 2019 година
Сертификат ФИТ БИЗ даден на Тоше Зафиров за предавач на Академијата „Фит Биз“
Диплома за Тоше Зафриов од Скопје за стекнати резултати во областа на спортот
Даден Фит Биз сертификат на Тоше Зафиров за организирање на Академијата Фит Биз
Диплома за сертификација од ИБФФ за личен тренер, доделена на Тоше Зафиров во 2016 година
Сертификатот Фит Биз Академија даден на Тоше Зафиров за предавач на академијата Фит Биз
Сертификат на Тоше Зафиров за освоено четврто место на Maxximum Open поддржан од Activlab international bikini, fitness and bodybuilding championship
ИБФА диплома на Тоше Зафиров за освоено трето место на "Campionato Mondiale 2009 Roma 18 OTT."
Тоше Зафиров и Габриела Зафирова на плажата каде што Тоше ја држи Габриела во раце. Габриела е облечена во сино бикини и се смее, додека Тоше носи наочари за сонце на очите и голем златен ланец.
За Тоше

Личен Живот

Тоше е горд сопруг, татко на две деца, ментор и советник за исхрана. Тој го промовира здравиот начин на живот, се со една мисија - да ги инспирира луѓето да се вклучат во фитнес светот.

Секојдневниот живот на Тоше вклучува многу тренинг и посветеност на бодибилдингот, верба во себе и во својата можност за изведба. Голем дел од денот поминува во тренирање други луѓе преку персонални сесии во својот фитнес центар или преку ФитБиз Академијата.

Покрај тоа, тој води грижа за своето семејство и пријателите и се стреми кон подобра иднина за себе, своите најблиски и општеството.

Поради својата инволвираност во фитнес индустријата, Тоше е во постојана потрага за следното најдобро нешто - план или додаток во исхрана, вежби, и слично.

Тоше Зафиров и Габриела Зафирова стојат еден до друг на плажата во Калифорнија, со палми во позадина. Габриела носи црн спортски градник Најк со портокалови детали, црни шорцеви со бели детали, и очила за сонце на очите. Таа држи бело куче. Тоше носи бела маица со портокалови детали, бели шорцеви, и очила за сонце на очите. Тоше држи бел француски булдог.
Тоше Зафиров во црн дуксер и сиви фармерки, со очила за сонце на очите, стои до неговата ќерка. Таа е облечена во крем маица и сини фармерки. Тие се пред фонтаната на Градскиот плоштад во Скопје.
Тоше Зафиров и Габриела Зафирова се потпираат еден на друг. Носат очила за сонце на очите. Тоше е облечен во црно одело на Сињори, а Габриела е во црн свечен фустан.
Тоше Зафиров и Габриела Зафирова уживаат на базен. Тоше ја носи Габриела на рамената. И двајцата се со очила за сонце на очите, а Габриела е облечена во сино елегантно бикини.
Тоше Зафиров во црно одело од Сињори, бела кошула, црна машна, и со очила за сонце на очите. Тој седи на божиќно украсен стол покрај неговата сопруга Габриела Зафирова. Таа носи очила за сонце на очите, црн свечен фустан и црни потпетици.
Тоше Зафиров во црно одело на Сињори, бела кошула, и црна машна, со очила за сонце на очите, покрај Габриела Зафирова. Габриела носи црн краток фустан и палто и очила за сонце. Тие се држат за раце, додека шетаат по улицата во Беверли Хилс.
За Тоше

Бизнис мрежа

Тоше Зафиров има изградено портфолио од бизниси. Едни од најпознатите се фитнес центарот Гладијатор и FitBiz Академијата. Сепак, тој не застанува. Постојано создава и работи на нови идеи со цел да се се унапреди себеси и луѓето околу него.

Тој соработува со универзитети, болници и други установи за да се осигура дека секој има соодветна поддршка, мотивација и потребно знаење за да го достигне својот максимум. Во крајна линија, Тоше цели да ја унапреди целата заедница, регионот и фитнес светот.

Покрај тоа, Тоше е многу активен на социјалните медиуми. Споделувајќи совети за исхрана и тренинг со луѓето кои што го следат низ неговите авантури, тој се стекна со високо ниво на популарност.

Тоше сака да патува низ светот, да запознава нови луѓе, места и култури. Најголемо задоволство му причинува дискусија со индивидуи и групи од фитнесот и спортската индустрија.

Тоше Зафиров облечен во црно одело на Сињори, со бела кошула, црн елегантен елек и црна машна. Тој исто така носи очила за сонце и гледа напред додека ја држи својата црна кожна чанта.
Тоше Зафиров предавајќи му го на Кевин Леврон својот омилен часовник. Тие стојат еден до друг. Двајцата носат дуксери од брендот „Леврон“. Тоше во црна боја, а Кевин во сива боја.
Тоше Зафиров ги покажува мускулите на Muscle Beach. Тој носи бела маица со портокалови и жолти детали, бели шорцеви, и очила за сонце.
Габриела Зафирова во црн, елегантен фустан, гледа во Тоше Зафиров, додека тој ја држи Detox исхраната. Тоше е во црна кошула и носи очила за сонце на очите. Пред нив има и овошје и зеленчук.
Тоше Зафиров во бел дуксер и бели долни тренерки покрај Оксана Гришина на натпреварот Г-дин Олимпија на Џо Вајдер. Тоше ја гушка Оксана и тие го држат медалот на Г-дин Олимпија заедно.
Тоше Зафриов стои покрај други бодибилдери. Тој е облечен во црна маица со црвено лого, црни долни тренерки и црни патики со црвени детали.
Тоше Зафиров во бел дуксер пред да влезе на турнирот на Џо Вајдер, Г-дин Олимпија. Тој е свртен со грб пред камерата и носи бел дуксер на ,,Г-дин Олимпија‘‘

Години во Фитнес

Успешни Трансформации

Учества на Турнири

Деловни Партнери

Тоше Зафиров ја држи Detox исхраната којашто е во фокусот на камерата. Тој не гледа во камерата и носи бела кошула, црн елегантен елек и црна машна од Сињори

Откријте ја нашата продавница

Службениот Тоше Зафиров Маркет е продавница, која е посветена на deliveing врвот на линијата исхрана планови кои може целосно да го промени вашиот живот. Од губење на телесната тежина и detoxing вашето тело, да се добие маса ќе се бара со цел да се добие конкурентна предност во однос на конкуренцијата, овој магазин може да ви понуди знаење што е потребно да се биде најдобар, по прифатлива цена. Ова е за луѓе.

Продавница

Голема распродажба

Тоше Зафиров гледа во камерата додека ја држи Detox исхраната. Носи црно одело од Сињори со бела кошула и црна машна.

Проверете го Нашиот

Најпопуларниот план за исхрана

Исхрана Detox работи и на лаптоп и на мобилен уред

Detox Исхрана - Нашиот бестселер

$60.00

НАШИТЕ СОРАБОТНИЦИ

Гордо партнерство со

Додатоци на Леврон Официјално Лого
Меѓународен Словенски Универзитет Официјално Лого
Официјалното Лого на Сињори
Пулс Фитнес и Спа Официјално Лого
Официјалното Лого на The Strongest Shop
Официјалното Лого на Месарница Ивановски
Официјалното Лого на СпортЛајф
Космос Група Официјално Лого
MTM Мобилна Услуга Официјално Лого

Дали сакате да се придружите на клубот?

Ве молиме контактирајте не за повеќе информации за како да станете наш поддржувач!